Chiftele de post
PrinteazaChiftele de post
- o cutie de ciuiperci
- doi cartofi de mărime potrivită
- două linguri de orez
- două cepe mici
- 3 linguri de făină
- boia
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper şi ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert. Orezul se spală, se curăţă şi se pune separat la fiert. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă fin şi se căleşte.
După ce au fiert, cartofii se scurg de apă, sei pasează, se adaugă ceapa şi orezul, se amestecă bine pătrunjelul tocat şi ciupercile date prin maşinai de tocat.
Compoziţia obţinută se potriveşte de sare şi piper, se fac chifteluţe, se dau prin făină şi se prăjesc. Se servesc calde.
Pofta buna!