Reteta zilei: Pui Tikka Masala

Printeaza

Pui Tikka Masala din: pulpe de pui, suc de lamaie, boia dulce si iute, seminte de chimen, boabe de coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, curry, ulei de masline, rosii, pasta de rosii, patrunjel, zahar, iaurt si sare.

O reteta foarte aromata, deosebita, cu o savoare speciala datorita numeroaselor ingrediente folosite.

Se spune că acest fel de mâncare a fost inventat în Regatul Unit în anii 1960, când un bucătar indian a combinat bucătăria indiană tradițională cu gusturile britanice.

De atunci, Tikka Masala a devenit extrem de populară în Regatul Unit și în întreaga lume, fiind unul dintre cele mai populare feluri de mâncare indiene servite în restaurante.

Bucataria Indiana – Reteta Indiana

Ingrediente:

  • 10-12 pulpe superioare de pui
  • sucul de la 1 ½ de lamaie
  • 4 lingurite boia dulce
  • 2 lingurite boia iute
  • 2 lingurite seminte chimen
  • 2 lingurite boabe de coriandru
  • 2 cepe tocate
  • 7-8 catei usturoi tocati
  • 4-6 cm bucata de ghimbir tocat
  • 3-4 cm bucata de ghimbir ras
  • 1 ardei iute verde tocat
  • 2 lingurite curry
  • ulei masline
  • 2 cutii rosii tocate
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 1 mana frunze de patrunjel tocat
  • ½ lingurita zahar
  • 300 ml iaurt
  • sare

Mod de preparare:

Se sareaza pulpele de pui, se combina cu sucul de lamiae, boia dulce si boia iute si se amesteca bine.

Pastrati deoparte pentru cateva minute.

Pui_tikka_masala_06

Se prajesc uscat semintele de chimen si coriandru, se lasa sa se raceasca si se piseaza bine.

Adaugati in blendar ceapa, usturoiul, ghimbirul tocat si ardeiul iute.

Se adauga marinata de la pui si se proceseaza pana la omogenizare.

Pui_tikka_masala_08

Amestecul obtinut se pune intr-un castron, se adauga iaurtul, curry si 1/2 din mixture de chimen si coriandru.

Se amesteca bine si se toarna mixture de iaurt peste carnea de pui.

Mixati bine si se da marinat in frigider pentru 1-2 ore.

Pui_tikka_masala_15

Incalziti cuptorul la maxim, se scoate puiul din marinata si se aranjeaza intr-o tava de copt, se stropeste cu ulei si se coace cate 15-20 minute pe fiecare parte pana se rumeneste bine.

Se pun in blendar rosiile, pasta de rosii, putin suc de lamaie, patrunjelul, ghimbirul ras, zaharul si restul de mixtura de chimen si coriandru si se proceseaza pana la omogenizare.

Pui_tikka_masala_17

Intr-o tigaie de tip wok sau o cratita potrivita se incinge putin ulei de masline si se adauga mixtura de rosii si marinata de iaurt.

Se fierbe cateva minute supa care se adauga puiul rumenit.

Se serveste fierbinte.

Pui_tikka_masala_20

Pui tikka masala

Pui_tikka_masala_24

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Interesant puiul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.