Guguluf cu mac
PrinteazaO reteta delicioasa de guguluf cu mac, margarina, zahar, oua, faina, praf de copt, frisca, lichior de portocale si zahar pudra.
- 2 lămâi
- 250 g margarină
- 150 g zahăr
- 4 ouă
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- 100 ml frişcă
- 100 g mac
- 2 linguri lichior de portocale
- 250 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Ungi cu unt o formă înaltă (1,5 I). Incingi cuptorul la 175 grade Celsius. Speli lămâile cu apă fierbinte, razi coaja şi storci sucul. Pui margarina, zahărul şi ouăle într-un castron şi baţi totul spumă cu un mixer.
Incorporezi făina, praful de copt şi frişca. Impărţi totul în două, într-o jumătate încorporezi coaja şi două linguri suc de lămâie, iar în cealaltă jumătate macul şi lichiorul.
In forma unsă cu unt torni mai întâi aluatul cu mac, apoi cel cu lămâie şi marmorezi prăjitura cu o furculiţă. Coci circa 50 de minute. Amesteci zahărul pudră cu restul sucului de lămâie, torni peste prăjitura răcită şi laşi să se usuce. O poţi orna cu puţină coajă de lămâie şi zahăr pudră.
Pofta buna!