Vinete cu rosii si usturoi la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete cu rosii, ceapa, morcovi, ardei gras, radacina de patrunjel, telina, marar, patrunjel, usturoi, faina, ulei, zahar, sare si  piper.

Ingrediente:Vinete cu rosii si usturoi la cuptor

  • 3 vinete potrivite
  • 500 g roşii
  • 13 cepe
  • 1 morcov
  • 3 ardei graşi
  • 1 rădă­cină pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 căpăţână ustu­roi
  • 2 linguri făină
  • 4 lin­guri ulei
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai vinetele rondele, le presari cu sare şi le laşi la scurs o oră. Le treci apoi prin făină şi le prăjeşti în uleiul încins. Cureţi cele­lalte legume, le tai mărunt şi căleşti ceapa în uleiul rămas de la vinete.

Adaugi morco­vul, ardeiul gras, rădăcina de pătrunjel şi ţelina şi laşi pe foc până se înmoaie. Treci 2 roşii pe râzătoare şi fierbi apoi un sos cu zahărul, sare şi piper după gust.

Tai roşi­ile rămase rondele şi aşezi într-o cratiţă unsă cu ulei un strat de roşii, unul de vinete, presari usturoiul pisat, un strat din legumele călite, pre­sari verdeaţă şi continui până termini cu un strat de roşii. Torni sosul de roşii preparat şi dai totul la cuptor până mâncarea scade bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.