Vinete cu rosii si usturoi la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete cu rosii, ceapa, morcovi, ardei gras, radacina de patrunjel, telina, marar, patrunjel, usturoi, faina, ulei, zahar, sare si piper.
- 3 vinete potrivite
- 500 g roşii
- 13 cepe
- 1 morcov
- 3 ardei graşi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 1 căpăţână usturoi
- 2 linguri făină
- 4 linguri ulei
- 1/2 linguriţă zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai vinetele rondele, le presari cu sare şi le laşi la scurs o oră. Le treci apoi prin făină şi le prăjeşti în uleiul încins. Cureţi celelalte legume, le tai mărunt şi căleşti ceapa în uleiul rămas de la vinete.
Adaugi morcovul, ardeiul gras, rădăcina de pătrunjel şi ţelina şi laşi pe foc până se înmoaie. Treci 2 roşii pe râzătoare şi fierbi apoi un sos cu zahărul, sare şi piper după gust.
Tai roşiile rămase rondele şi aşezi într-o cratiţă unsă cu ulei un strat de roşii, unul de vinete, presari usturoiul pisat, un strat din legumele călite, presari verdeaţă şi continui până termini cu un strat de roşii. Torni sosul de roşii preparat şi dai totul la cuptor până mâncarea scade bine.
Pofta buna!