Pateu de pui

Printeaza

Pateu de puiO reteta de pateu din pui din: piept de pui, ficatei de pui, unt, oua, castraveciori, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:

  • 750 g piept de pui
  • 350 g ficăţei de pui
  • 150 g unt
  • 3 ouă tari
  • 4 castraveciori
  • 1 lingură vegeta
  • nucşoară
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Carnea se spală şi se lasă la scurs. Se curăţă ficăţeii. Ouăle se fierb tari şi se curăţă de coajă. Castraveciorii se taie cubuleţe cât mai mici. Forma pentru pateu se unge cu unt. Restul de unt se bate spumă. Carnea şi ficăţeii se presară cu sare, piper şi vegeta şi sc prăjesc în tigaie, în unt, la foc mic, cu adaos de apă caldă de câte ori este nevoie.

Se scot ficăţeii, însă carnea se mai lasă puţin. Carnea, ficăţeii şi ouăle se trec prin maşina de tocat, apoi prin mixer, se amestecă cu spuma de unt, sosul rămas după prăjit, castraveciorii şi nucşoara rasă. Pasta rezultată se toarnă în formă şi se lasă câteva ore la frigider. Se serveşte tăiat felii, ornat cu nucşoară şi castraveţi muraţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.