Penne cu manatarci si parmezan
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de penne cu manatarci si parmezan din: penne, manatarci, parmezan, patrunjel, unt, ulei, sare grunjoasa, piper si sare.
- 400 g penne
- 500 g mânătărci mici, proaspete
- 150 g parmezan
- 5 fire de pătrunjel
- 40 g unt
- 2 linguri ulei
- sare grunjoasă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi mânătărcile şi tăiaţi-le în lamele subţiri. într-o tigaie adâncă, încălziţi untul şi 1 lingură de ulei. Rumeniţi mânătărcile la foc mare, 4-5 min, amestecându-le din când în când. Păstraţi-le la cald.
Puneţi pennele într-o cratiţă mare cu apă clocotită şi sare grunjoasă, în care aţi adăugat restul de ulei. Lăsaţi-le să fiarbă 8-10 min, ames- tecându-le o singură dată, cu o lingură mare. Scurgeţi-le şi răsturnaţi-le într-un castron preîncălzit.
Adăugaţi mânătărcile calde şi pătrunjelul tocat. Săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine, folosind două furculiţe. Cu un cuţit econom, tăiaţi parmezanul bucăţele şi presăraţi-le peste preparat. Serviţi imediat.
Dacă nu dispuneţi de mânătărci proaspete, folosiţi unele conservate. Sau, le puteţi înlocui cu 100 g de mânătărci uscate. In acest caz, înmuiaţi-le 20 min. Intr-un castron cu apă călduţă.
Penne cu manatarci si parmezan
Poftă bună!