Briose hi-veg
PrinteazaO reteta delicioasa de briose hi-veg din: dovleac sau cartof, dovlecei, ardei gras rosu, spanac sau broccoli, porumb, branza cedar, ulei, sare, piper, faina si oua. Aceste brioşe aromate sunt foarte săţioase.
- 100 g dovleac sau cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe
- 100 g dovlecei raşi 250 g ceapă rasă
- 100 g ardei gras roşu, tocat mărunt
- 100 g spanac sau broccoli tocat
- 100 g porumb la conservă, scurs
- 75 ml ulei, plus puţin pentru uns
- 225 g brânză cedar, degresată
- sare şi piper negru
- 225 g faină pentru prăjituri, cernută 4
- ouă
Mod de preparare:
Dovleacul respectiv cartofii se pun la abur 10 minute până se înmoaie. Se zdrobesc, iar apoi se lasă deoparte, între timp se încălzeşte cuptorul la 180°C şi se ung 16 forme pentru brioşe.
Se pun dovleceii, ceapa, ardeiul roşu, spanacul sau broccoli şi porumbul într-un vas împreună cu uleiul. Se rade brânza şi se potriveşte de sare şi piper Se adaugă făina, iar apoi cartofii.
Se bat ouăle spumă, apoi se toarnă în amestecul de legume. Se ia din compoziţie cu o lingură şi se pune în forme. Se coc 20-25 de minute, cât să crească şi să se rumenească. Se scot din forme după răcire.
Briose hi-veg
Poftă bună!