Supa crema de ciuperci cu busuioc
PrinteazaSupa crema de ciuperci cu busuioc
Ingrediente:
- 700 g ciuperci de pădure
- 600 ml supă de pui
- 200 ml smântână groasă
- 4 căţei de usturoi
- ulei de măsline
- 4 crenguţe de pătrunjel
- sare,
- piper
- 4 crenguţe de busuioc
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile. Se curăţă busuiocul şi se toacă mărunt. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Se adaugă ciupercile, pătrunjelul tocat şi usturoiul. Se presară sare şi piper.
Se amestecă bine şi se căleşte la foc iute 3 minute. Se toarnă apoi supa de pui, se dă focul la minimum, se acoperă şi se fierbe 20 de minute. Se mixează supa, se pune din nou la foc mic, se încorporează smântână, amestecând.
Se fierbe până la primele clocote. Se pune supa în farfurii, se decorează cu frunze de busuioc şi se serveşte imediat.
Supa crema de ciuperci cu busuioc
Pofta buna!