Escalop de curcan cu mango din: mango, suc de lamaie, salota, piept de curcan, curcuma, unt, ulei de floarea soarelui, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 mango putin coapte sucul de la 1 lamaie verde 1 salota 4 felii de piept de curcan 1 lingurita de curcuma pudra 30 g unt ulei de floarea […]
Escalop de curcan, cu ciuperci
PrinteazaEscalop de curcan, cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, smantana, arpagic, ulei de masline, unt, sare, piper.
- 6 bucăţi de carne de curcan (ca de şniţel)
- 500 g ciuperci
- 150 ml smântână
- 1 legătură de arpagic
- 2 linguri de ulei de măsline
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile şi se taie în sferturi. Se toacă arpagicul.
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se pun ciupercile şi se călesc la foc iute.
Se presară sare şi piper, jumătate din arpagic, apoi se adaugă smântână proaspătă. Se amestecă şi se lasă la foc foarte mic, 10 minute.
Se topeşte untul într-o tigaie. Se pun bucăţile de carne de curcan şi se rumenesc la foc iute, pe ambele părţi.
Se dă focul mai mic şi se mai prăjesc 15 minute, întorcând carnea regulat pe ambele părţi.
Se repartizează ciupercile pe farfurii, se adaugă escalopul, se presară restul de arpagic şi se serveşte imediat.
Escalop de curcan, cu ciuperci
Pofta buna!
Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras
O reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de curcan, mari si subtiri 4 felii de foie gras crud, decongelat 2 oua 50 g faina 30 g pudra de migdale 30 g pesmet 70 g unt […]
Pofta buna!