Supă provensală cu pistou
PrinteazaO reteta pur si simplu delicioasa de supa provensala cu pistou din: boabe de fasole, fasole verde, dovlecei, cartofi, rosii, macaroane, slanina, sare, piper, usturoi, busuioc, galbenus, ulei de masline, svaiter si parmezan.
- 800 g boabe proaspete de fasole (roşii şi albe)
- 500 g fasole verde
- 3 dovlecei
- 3 cartofi
- 2 roşii mari
- 200 g macaroane
- 200 g slănină sărată
- sare
- piper
pentru pistou:
- 6 căţei de usturoi
- 1 legătură de busuioc
- 1 gălbenuş
- 150 ml ulei de măsline
- 175 g brânzeturi rase (şvaiţer şi parmezan)
Mod de preparare:
Scoateţi boabele de fasole roşie şi albă din păstăi. Tăiaţi fasolea verde în trei. Curăţaţi dovleceii, tăiaţi-i în două, pe lung, şi apoi în bucăţi mai mici. Curăţaţi cartofii, spălaţi i, ştergeţi-i şi tăiaţi i în bucăţele mici. Spălaţi roşiile.
Puneţi toate legumele şi roşiile într-o oală cu capac. Adăugaţi 3 1 de apă rece. Lăsaţi totul la fiert. Săraţi, piperaţi şi adăugaţi bucata de slănină. Lăsaţi totul să fiarbă clocotind uşor, timp de 45 min, la foc potrivit. După acest timp, scoateţi roşiile şi bucata de slănină cu o spumieră.
Puneţi-le deoparte. încorporaţi macaroanele în supa de legume. Lăsaţi compoziţia să fiarbă înăbuşit încă 15 min.
Pregătiţi pistou-ul: curăţaţi usturoiul şi zdrobiţi-1 într-un mojar, împreună cu frunzele de busuioc, până obţineţi o pastă. înlăturaţi pieliţa şi seminţele roşiilor şi încorporaţi pulpa acestora, precum şi slănina tăiată bucăţele, în pasta de busuioc.
Frecaţi totul din nou. Adăugaţi gălbenuşul de ou şi turnaţi, puţin câte puţin, uleiul, amestecând, încorporaţi brânzeturile în pistou, atunci când a căpătat consistenţa unei maioneze groase, fără a opri omogenizarea.
Diluaţi compoziţia cu puţină supă caldă, dacă este necesar. Turnaţi-o în oala luată de pe foc, căci supa nu trebuie să mai fiarbă. Amestecaţi totul. Serviţi într-o supieră.
Supă provensală cu pistou
Poftă bună!