Prajitura Ruxandra
PrinteazaO reteta gustoasa de prajitura din: oua, zahar, faina, ulei, esenta de vanilie, coaja de lamaie, lapte, budinca de vanilie, mere,lamaie si frisca.
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 1 lingură ulei
- 1 esenţă vanilie
- coajă de lămâie
Ingrediente cremă :
- 600 ml lapte
- 8 linguri zahăr
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 1 esenţă de vanilie
- 11/2 kg mere
- 1 lămâie
- 200 g frişcă
Mod de preparare:
Baţi albuşurile foarte bine, apoi adaugi treptat zahărul. Mixezi până când se omogenizează compoziţia. Adaugi uşor gălbenuşurile până se încorporează, pui apoi o lingură de ulei şi făina. Aromezi cu esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie.
Tapetezi tava cu folie de aluminiu, torni compoziţia şi o bagi la cuptorul încălzit. Pregăteşti merele aşa: Cureţi merele de coajă, le tai cubuleţe şi le pui într-un vas în care adaugi următoarele ingrediente: 1 cană zahăr, 1 cană apă, zeama şi coaja de la 1 lămâie mare. Pui vasul pe foc şi le fierbi până se înmoaie foarte puţin merele.
Nu trebuie să fiarbă prea mult pentru că devin prea moi. Blatul îl însi- ropezi bine cu siropul pe care l-ai obţinut prin fierberea merelor. Aşezi merele, într-un strat gros peste blat.
Pregăteşti crema aşa: 600 ml lapte cu 8 linguri pline de zahăr le pui pe foc, într-un vas. Separat, praful de budincă cu gust de vanilie îl dizolvi cu puţin lapte. Adaugi tot laptele şi fierbi până când crema devine consistentă. Trebuie să amesteci permanent. Laşi foarte puţin la răcit, apoi torni peste merele care au fost aşezate pe blat. Crema nu trebuie să se răcească pentru că se întăreşte şi nu mai poate fi întinsă. Ornezi cu frişcă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura ruxandra