Crap portughez
PrinteazaO reteta gustoasa de crap cu ceapa, ulei, rosii, vin alb, faina, patrunjel, pasta de tomate, sare si piper.
- 1,5 kg crap fără cap
- 250 g ceapă
- 250 g ulei
- 2 kg roşii
- 100 ml vin alb
- 50 g făină
- pătrunjel verde
- 50 g pastă de tomate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi peştele de solzi, îi scoţi intestinele şi îl speli cu apă rece. Condimentezi cu sare şi piper şi îl prăjeşti pe jumătate într-o tavă cu ulei bine încins. Scoţi peştele şi în uleiul rămas căleşti ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt, unde adaugi făina şi amesteci continuu.
Când făina a ajuns la culoarea galben-pai, stingi cu bulion şi cu vin alb. Roşiile le opăreşti, le cureţi de pieliţe, le tai în jumătăţi şi scurgi uşor zeama din ele. Zeama o adaugi la sosul rezultat din ceapă, făină, bulion, vin şi amesteci bine.
Roşiile le tai în felii subţiri şi lungi. Bucăţile de peşte le aşezi în sosul preparat din tavă, iar deasupra pui feliile de roşii. Introduci tava în cuptor pentru circa 20 de minute. După ce scoţi peştele de la cuptor, presari cu pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!