Fasole alba pistosita
PrinteazaFasole alba pistosita din: fasole alba, ardei gras, ceapa verde, morcov, usturoi, sare, piper, ulei, bulion.
- 500 g fasole albă, uscată
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 3 fire de ceapă verde
- 1 morcov
- 1 căpăţână de usturoi m
- sare
- piper
- ulei
- bulion
Mod de preparare:
Pui fasolea la fiert cu sare şi dafin. Când s-a înmuiat, adaugi o ceapă, ardeiul, morcovul. Laşi să fiarbă foarte bine, apoi scurgi de apă şi laşi la răcorit. Pasezi.
Pui câţiva căţei de usturoi pisaţi, apoi torni ulei puţin câte puţin şi freci ca la maioneză. Separat, toci ceapa verde şi o pui la călit. Adaugi bulionul şi laşi să dea în câteva clocote.
Pofta buna!