Clatite de porumb cu sos de iaurt
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite de porumb cu sos de iaurt din: malai, faina alba, praf de copt, ulei vegetal, porum, coriandru, albusuri de ou, iaurt degresat, coaja de lamaie si suc de lamaie.
- 75 g mălai
- 75 g faină albă
- 2 linguriţe praf de copt
- sare şi piper negru
- 1 lingură ulei vegetal, plus un pic pentru uns
- 150 ml lapte degresat sau apă
- 1 ştiulete de porumb proaspăt sau 125 g boabe de porumb conservate
- 2 linguri coriandru proaspăt tocat
- 2 albuşuri de ou
pentru sos:
- 150 g iaurt degresat
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 linguri coriandru proaspăt tocat
Mod de preparare:
Se pun mălaiul, faina, praful de copt şi puţin piper negru, într-un castron. Se adaugă uleiul şi laptele sau apa, apoi se amestecă până când se formează o cocă groasă.
Dacă se foloseşte porumb proaspăt, se scot boabele de pe ştiulete cu ajutorul unui cuţit. Se adaugă boabele de porumb şi coriandrul tocat la aluat, se amestecă bine, se acoperă şi se lasă să se odihnească 20 de minute.
Se bat albuşurile cu un praf de sare, astfel încât să se formeze o spumă mai moale. Se adaugă un pic de albuş la cocă pentru a se mai înmuia, apoi se toarnă şi restul.
Se încălzeşte o plită sau o tigaie mare unsă cu un şerveţel de hârtie înmuiat în ulei. Se păstrează şerveţelul la îndemână pentru mai târziu. Se ia din compoziţie cu un polonic şi se toarnă în tigaie.
Se prăjeşte 2-3 minute până când s-a rumenit clătita, apoi se întoarce pe cealaltă parte şi se coace încă 3-4 minute. Se pune prima clătită la cald şi se continuă în acelaşi fel până când se termină aluatul. Se mai unge din când în când tigaia cu ulei.
Intr-un castron se amestecă ingredientele pentru sosul care se serveşte împreună cu clătitele.
Clatite de porumb cu sos de iaurt
Poftă bună!