Ciorba cu galuste de ficat
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba cu galuste din ficat de vita, os de vita, pastarnac, morcov, ou, faina, ceapa, lamaie, smantana, sare, piper, patrunjel si telina.
- 1 bucată os de vită
- 1 ficat vită
- 1 păstârnac
- 1 morcov
- 1 ou
- 2-3 linguri făină
- 1 ceapa
- 1 lămâie
- smântână
- sare
- piper
- câteva frunze de pătrunjel
- 1 ţelină
Mod de preparare:
Faci o supă din osul de vită împreună cu rădăcinile. Le laşi să fiarbă 40-50 minute, după care le strecori, lei ficatul de vită şi îl treci prin maşina de tocat, îl amesteci cu oul crud, sare, piper proaspăt măcinat. Adaugi făină, atât cât îţi trebuie ca să se lege compoziţia. Supa strecurată o pui din nou la fiert cu o ceapă crăpată în patru.
Când începe să clocotească pui cu lingura din compoziţia de ficat, mici găluşte. Laşi să fiarbă. Acreşti cu zeama de la o lămâie şi dregi cu smântână. Deasupra poţi să presari pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!