Fundite italiene cu masline
PrinteazaO reteta de fundite italiene cu masline din: farfalle, mozzarella, masline negre, jambon de parma, rosii, ardei gras verde, capere, busuioc, sare, ulei de masline, otet si piper macinat.
- 500 g farfalle
- 250 g mozzarella
- 100 g masline negre
- 4 felii de jambon de Parma
- 2 rosii
- 1 ardei gras verde
- 3 linguri capere
- 4 fire busuioc + 2 fire (pentru decor)
- sare
pentru sos:
- 4 linguri ulei de masline
- 6 linguri suc de rosii cu busuioc
- 2 linguri otet
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Incalziti o cantitate mare de apa cu sare intr-o oala cu capac. Cand clocoteste, puneti pastele si lasati-le sa fiarba circa 8 minute (trebuie sa ramana putin tari).
Pregatiti sosul: Amestecati intr-un bol sucul de rosii cu otetul, sarati, piperati si incorporati uleiul, putin cate putin.
Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi înlăturaţi seminţele. Tăiaţi pulpa în cubuleţe. Tăiaţi ardeiul în două, scoateţi seminţele şi filamentele albe, spălaţi-1, ştergeţi-1 şi tăiaţi-1 bucăţele. Tăiaţi mozzarella în bucăţi şi jambonul în şuviţe. Răsturnaţi toate ingredientele într-un castron mare, încorporaţi caperele, măslinele negre şi busuiocul tocat. Săraţi şi amestecaţi.
Scurgeţi pastele. Amestecaţi-le imediat cu sosul. Omogenizaţi din nou şi lăsaţi-le să se răcească. Adăugaţi totul peste ingredientele din castron. Amestecaţi bine şi puneţi castronul la rece până în momentul servirii. Decoraţi cu busuiocul rămas.
Fundite italiene cu masline
Poftă bună!