Frigărui de pui cu piure de dovleac
PrinteazaFrigărui de pui cu piure de dovleac din: piept de pui, usturoi, ceapa, ardei iute, chimen, coriandru, sos de soia, ulei, sare, piper, cartofi, dovleac, unt, curcuma, lapte, otet, nucsoara.
Ingrediente:
- 1 file din piept de pui (150 g)
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 ceapă
- 1 ardei iute mic
- câte 1 vârf de cuţit chimen şi coriandru
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură ulei
- sare,
- piper
- 200 g cartofi
- 150 g dovleac curăţat
- 1 lingură unt
- 1/4 linguriţă curcuma
- 5 linguri lapte
- 1 linguriţă oţet
- nucşoară
Mod de preparare:
Frigărui de pui cu piure de dovleac: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi tăiaţi-o fâşii lungi de circa 2 cm lăţime.
Tocaţi mărunt usturoiul, ceapa şi ardeiul iute. Amestecaţi-le cu sos de soia, chimen, coriandru, ulei, sare şi piper.
Marinaţi în acest amestec fâşiile de came. Intre timp, curăţaţi cartofii, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i circa 15 minute în apă cu sare.
Tăiaţi dovleacul cuburi şi căliţi-l într-o linguriţă de unt.
Presăraţi curcuma, turnaţi 50 ml apă şi fierbeţi-l în continuare. Scurgeţi cartofii, pasaţi-i, adăugaţi laptele şi 1 linguriţă de unt, obţinând un piure. Pasaţi dovleacul, amestecaţi-l cu piureul de cartofi şi condimentaţi-l cu oţet, sare şi nucşoară.
Scurgeţi carnea şi înfigeţi-o în 2 ţepuşe de lemn, apoi prăjiţi-o circa 10 minute. Ungeţi-o cu sosul marinat şi serviţi-o alături de piureul de cartofi şi dovleac.
Pofta buna!