Supa rece de pepene galben
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa rece de pepene galben din: pepene galben, sherry, otet balsamic, menta si sunca de Parma.
- 1,5 kg pepene galben dulce
- 2 linguri sherry
- 1 linguriţă oţet balsamic
- 1 linguriţă mentă proaspătă tocată
ornare:
- 3 felii şuncă de Parma, parţial degresată
Mod de preparare:
Se taie pepenele în sferturi, se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se taie în bucăţi mari. Bucăţile se pun într-un blender împreună cu 100 ml apă rece, sherry, oţet şi mentă, apoi se pasează până când se obţine un amestec omogen, catifelat.
Se toarnă supa într-un castron, se acoperă şi se lasă la frigider cel puţin 4 ore, de preferinţă chiar mai mult, pentru a permite aromelor să se dezvolte. Cu o jumătate de oră înainte de servire, se aduce supa la temperatura camerei.
Se taie feliile de şuncă de Parma în şuviţe subţiri. Se serveşte supa în boluri, ornată cu şuncă. Pentru a avea o supă fără grăsime, puteţi renunţa la şunca de Parma.
Supa rece de pepene galben
Poftă bună!