Paste cu scoici si usturoi
PrinteazaPaste cu scoici si usturoidin: paste, scoici, moluste, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, patrunjel, marar, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g paste mari şi striate
- 1 kg scoici de apă dulce
- 1 kg moluşte marine
- 1 kg moluşte de estuar
- 4 roşii uscate, conservate în ulei
- 1 ardei iute roşu
- 3 căţei de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- 1 lingură de mărar tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi scoicile în mai multe ape. Radeţi scoicile de apă dulce şi lasaţi-le 1 h, în apă. Puneţi scoicile într-o cratiţă de fontă, la foc mare şi lăsaţi-le să fiarbă 5-6 min, până se deschid. Scoateţi-le din cratiţă cu ajutorul unei spumiere, deasupra unui castron.
Fierbeţi moluştele la fel şi puneţi-le în strecurătoare. Scoateţi-le din cochilii, dar păstraţi câteva intacte, pentru decor. Strecuraţi zeama în care au fiert şi păstraţi-o.
Puneţi 5 l de apă într-o oală mare, adăugaţi sare şi lăsaţi o să clocotească. Adăugaţi pastele şi lăsaţi-le să fiarbă 12 min. Intre timp, curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l. Tăiaţi subţire roşiile conservate. Puneţi uleiul de măsline într-o tigaie adâncă, adăugaţi usturoiul, feliile de roşii şi ardeiul fărâmiţat.
Căliţi totul 2 min, adăugaţi zeama în care au fiert moluştele şi, după ce dă în clocot, săraţi, piperaţi şi lăsaţi compoziţia să fiarbă 3 min.
Scurgeţi pastele, turnaţi-le în tigaie, amestecaţi, adăugaţi scoicile, moluştele şi verdeţurile, amestecaţi din nou, lăsaţi tigaia pe foc încă 2 min, iar apoi stingeţi focul. Decoraţi, eventual, cu scoicile în cochilii şi serviţi.
Paste cu scoici si usturoi
Poftă bună!