Placinta picanta cu varza
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de placinta picanta cu varza din: faina, ulei, branza tofu, sare, apa, varza alba, ceapa, ardei gras rosu, rosii, piper, marar, boia de ardei iute si iaurt de soia.
- 300 g faina
- 100ml ulei
- 60 g branza tofu
- 1 lingurita sare
- 5-6 linguri apa
Umplutura:
- 1/2 kg varza alba, tocata
- 1 ceapa tocata
- 1 ardei gras rosu tocat
- 1 rosie decojita tocata
- 1 lingura marar tocat
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- 200 ml iaurt de soia
Mod de preparare:
Amestecam faina cu sarea si uleiul. Adaugam branza tofu si, apa si framantam pana ce se omogenizeaza. Punem aluatul la rece pana cand preparam umplutura.
Intr-o cratita incingem putin ulei. Punem ceapa, ardeiul si le lasam 1 minut sa se inmoaie. Tocam varza, apoi o frecam cu sare si o lasam 10 minute. O stoarcem bine de apa si o punem peste ceapa si ardei.
Adaugam rosia tocata, piperul, boiaua, mararul si sare daca mai e nevoie. Completam cu 300ml apa si lasam pe foc o ora, pana cand este fiarta si bine scazuta. Amestecam cu iaurtul de soia si oprim focul.
Scoatem aluatul din frigider. Il impartim in doua. Intindem 2 foi rotunde, dupa diametrul tavii pe care o folosim. Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina.
Punem prima foaie, turnam umplutura si acoperim cu cealalta. Intepam placinta din loc in loc cu o furculita pentru a nu se umfla in cuptor. Coacem la temperatura de 160ºC (treapta a III-a) timp de 40-45 minute.
Placinta picanta cu varza
Poftă bună!