Carne de Strut cu Salata de Linte si Ceapa Rosie

Printeaza

Carne de Strut cu Salata de Linte si Ceapa Rosie – un preparat nutritiv, perfect pentru cei care doresc sa exploreze noi orizonturi culinare.

Carnea de strut, cunoscuta pentru textura sa frageda si continutul scazut de grasimi, se combina perfect cu salata de linte si ceapa rosie, oferind un echilibru excelent intre proteine, fibre si arome proaspete.

Aceasta reteta este ideala pentru mese speciale sau pentru a impresiona invitatii cu un preparat inedit si sanatos.

Ingrediente:

Pentru carne de strut:

  • 600 g file de carne de strut
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingurita rozmarin proaspat, tocat
  • Sare si piper dupa gust
  • Zeama de la 1 lamaie

Pentru salata de linte:

  • 200 g linte verde sau linte Puy, fiarta
  • 1 ceapa rosie mare, taiata julienne
  • 1 morcov, ras
  • 1 tija de telina, tocata marunt
  • 1 ardei rosu, taiat cubulete
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri otet balsamic
  • Sare si piper dupa gust

 

Mod de Preparare:

Intr-un bol mare, amestecati uleiul de masline, usturoiul tocat, rozmarinul, sarea, piperul si zeama de lamaie.

Adaugati fileurile de carne de strut si asigurati-va ca sunt bine acoperite de marinata.

Acoperiti bolul si lasati la marinat in frigider timp de cel putin 30 de minute, de preferat 2 ore.

Intr-un bol mare, combinati lintea fiarta, ceapa rosie, morcovul ras, telina tocata, ardeiul rosu si patrunjelul.

Intr-un bol mic, amestecati uleiul de masline cu otetul balsamic, sare si piper dupa gust.

Turnati dressing-ul peste salata si amestecati bine. Lasati salata deoparte pentru a permite aromelor sa se combine.

Incalziti o tigaie mare la foc mediu-inalt. Adaugati fileurile de strut si gatiti-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte, sau pana cand sunt bine facute, dar inca suculente.

Transferati carnea pe un platou si lasati-o sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a o felia.

Taiati carnea de strut in felii subtiri si aranjati-le pe farfurii. Adaugati salata de linte alaturi si decorati cu cateva frunze de patrunjel proaspat pentru un plus de culoare.

Reteta Carne de Strut cu Salata de Linte si Ceapa Rosie

Valori Nutritionale (per portie de 300g)

  • Calorii: 400 kcal
  • Proteine: 35 g
  • Grasimi: 20 g
  • Carbohidrati: 25 g
  • Fibre: 8 g
  • Sodiu: 400 mg

 

Acest preparat poate fi insotit de un pahar de vin rosu usor, cum ar fi un Pinot Noir sau un Merlot, care vor completa perfect gustul delicat al carnii de strut si prospetimea salatei.

Pentru un plus de savoare, puteti adauga in salata de linte cateva nuci prajite sau seminte de dovleac, care vor aduce o textura crocanta si un gust usor de nuca.

De asemenea, un dressing pe baza de mustar Dijon si miere poate oferi o nota dulce-acrisoara salatei.

Daca doriti sa va surprindeti familia sau invitatii cu o masa deosebita, aceasta reteta este alegerea perfecta.

Fiecare imbucatura va va incanta cu arome proaspete si un echilibru nutritional ideal. Speram ca veti incerca aceasta reteta si veti savura fiecare moment.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.