Telina cu naut

Printeaza

O reteta simpla de telina cu naut din: telina, unt, ceapa, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline si menta.

Ingrediente:Telina cu naut

  • 1 kg ţelină
  • 500 g unt
  • 3 cepe
  • 6 căţei usturoi
  • sucul de la o lămâie
  • 8 linguri ulei de măsline
  • mentă verde

Mod de preparare:

Ţelina, curăţată, tăiată cubuleţe, se pune într-un vas cu ulei până se rumeneşte. Se scoate şi în acelaşi vas se căleşte ceapa până ce îşi schimbă culoarea. Se toarnă deasupra năutul decojit şi înmuiat în prealabil în apă, apoi ţelina. După ce dă în clocot, se pun menta tăiată mărunt şi usturoiul pisat. Când este aproape gata, se adaugă şi sucul de lămâie. Se serveşte cu rondele de lămâie, rece.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.