Tartine cu Avocado si Ou Posat

Printeaza

Tartine cu Avocado si Ou Posat – un preparat elegant si nutritiv, perfect pentru un mic dejun sanatos sau un brunch rafinat.

Aceasta combinatie clasica imbina cremozitatea avocadoului cu finetea oului posat, oferind o explozie de arome si texturi intr-o singura muscatura.

Tartinele cu avocado si ou posat sunt o alegere excelenta pentru cei care doresc sa inceapa ziua cu energie si sa se bucure de un preparat delicios si echilibrat nutritional.

Reteta Tartine cu Avocado si Ou Posat

Ingrediente:

Pentru tartine:

  • 4 felii de paine integrala sau paine artizanala
  • 2 avocado bine copti
  • 4 oua proaspete
  • 1 lingura otet de mere
  • Sare de mare dupa gust
  • Piper negru proaspat macinat dupa gust
  • Sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • Fulgi de ardei iute (optional)
  • Frunze proaspete de coriandru sau patrunjel pentru decor

 

Mod de Preparare:

Taiati avocadourile in jumatate, indepartati samburele si scoateti pulpa intr-un bol. Zdrobiti pulpa cu o furculita pana obtineti o pasta omogena.

Adaugati sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Amestecati bine si lasati deoparte.

Intr-o cratita adanca, aduceti apa la punctul de fierbere. Reduceti focul pana cand apa ajunge la o fierbere usoara.

Adaugati otetul de mere in apa. Spargeti ouale unul cate unul intr-un bol mic, apoi transferati-le cu grija in apa fierbinte.

Fierbeti ouale timp de 3-4 minute, pana cand albusurile sunt ferme, dar galbenusurile raman moi. Scoateti ouale cu o lingura cu fante si lasati-le sa se scurga pe un prosop de hartie.

Prajiti feliile de paine pana devin crocante si aurii.

Intindeti pasta de avocado uniform pe fiecare felie de paine prajita. Asezati cate un ou posat deasupra fiecarei felii de paine.

Presarati sare si piper peste ouale posate. Daca doriti un plus de aroma si picanteala, adaugati fulgi de ardei iute.

Decorati cu frunze proaspete de coriandru sau patrunjel si stropiti cu putin ulei de masline extravirgin.

Valori Nutritionale (per portie)

  • Calorii: 320 kcal
  • Proteine: 12 g
  • Grasimi: 22 g
  • Carbohidrati: 22 g
  • Fibre: 8 g
  • Sodiu: 300 mg

 

Tartinele cu avocado si ou posat sunt cel mai bine servite imediat, cand painea este inca crocanta, iar oul posat este perfect moale.

Acestea se potrivesc de minune cu o salata verde proaspata sau cu cateva felii de rosii cherry pentru un plus de prospetime.

Pentru bauturi, o cafea proaspat prajita sau un ceai verde sunt alegeri excelente pentru micul dejun.

Daca serviti tartinele la brunch, un pahar de suc de portocale proaspat stors sau un smoothie verde cu spanac, castravete si mar vor completa perfect masa.

Aceasta reteta este un exemplu perfect de cum puteti combina ingrediente simple pentru a crea un preparat sofisticat si nutritiv.

Fie ca le pregatiti pentru un mic dejun rapid sau pentru a impresiona invitatii la un brunch, aceste tartine vor fi cu siguranta apreciate.

Speram ca veti incerca aceasta reteta si veti savura fiecare muscatura.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.