Sandvis cu Branza si Rosii

Printeaza

Sandvis cu Branza si Rosii. Acest sandvis este perfect pentru micul dejun, pranz sau chiar o gustare rapida. Prin utilizarea unor ingrediente de calitate, puteti obtine un sandvis care sa fie nu doar hranitor, ci si extraordinar de savuros.

Este o optiune excelenta pentru cei care doresc sa manance sanatos, fara a compromite gustul.

 

Ingrediente:

  • 2 felii de paine integrala sau artizanala
  • 2 felii de branza (brie, mozzarella, cheddar sau orice branza preferata)
  • 1 rosie mare, taiata felii subtiri
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • Frunze de busuioc proaspat
  • Sare si piper dupa gust
  • Unt pentru uns painea (optional)

 

Mod de Preparare:

PAsigurati-va ca painea este proaspata si taiati rosia in felii subtiri. Daca folositi branza tare, taiati-o si pe aceasta in felii.

Pe o felie de paine, asezati feliile de branza, urmate de feliile de rosii. Stropiti cu ulei de masline extravirgin si adaugati frunzele de busuioc.

Presarati sare si piper dupa gust.

Asezati cealalta felie de paine deasupra. Daca doriti, puteti unge partea exterioara a feliilor de paine cu unt pentru a obtine o crusta crocanta atunci cand sandvisul este prajit.

Incalziti o tigaie pe foc mediu. Puneti sandvisul in tigaie si prajiti-l pe fiecare parte timp de 2-3 minute sau pana cand painea devine aurie si branza incepe sa se topeasca.

Daca preferati, puteti folosi un toaster sau un grill electric.

Taiati sandvisul pe diagonala si serviti-l imediat, pentru a va bucura de branza topita si aromele proaspete ale rosiilor si busuiocului.

Reteta Sandvis cu Branza si Rosii

Valori Nutritionale (per sandvis)

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 12 g
  • Grasimi: 20 g
  • Carbohidrati: 30 g
  • Fibre: 4 g
  • Sodiu: 450 mg

 

Sandvisul cu branza si rosii este perfect pentru a fi servit alaturi de o salata verde proaspata sau o supa crema de legume. Este ideal si ca gustare la picnic sau la birou.

Pentru o experienta si mai bogata, puteti adauga avocado feliat, felii subtiri de castravete sau chiar o mana de rucola.

Se potriveste bine cu bauturi racoritoare, cum ar fi limonada proaspata, un ceai verde cu gheata sau chiar un pahar de vin alb sec. Daca preferati ceva mai cald, un ceai negru sau un cappuccino sunt optiuni excelente.

Speram ca veti incerca aceasta reteta si veti savura fiecare muscatura.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.