Ceai de Papadie si Trandafir

Printeaza

Ceai de Papadie si Trandafir: Reteta pentru Detoxifiere si Relaxare. Combinatia dintre florile de papadie, cunoscute pentru proprietatile lor detoxifiante, si petalele de trandafir, apreciate pentru aroma lor delicata si beneficiile antiinflamatorii, creeaza un ceai minunat pentru corp si minte.

Aceasta reteta simpla si eficienta iti va aduce multiple beneficii pentru sanatate, fiind o optiune excelenta pentru a te relaxa si a-ti revitaliza organismul.

Ingrediente:

  • Flori de papadie: Papadia este renumita pentru proprietatile sale detoxifiante, ajutand la curatarea ficatului si imbunatatirea digestiei.
  • Petale de trandafir: Petalele de trandafir sunt bogate in antioxidanti si au proprietati antiinflamatorii, contribuind la imbunatatirea sanatatii pielii si reducerea stresului.
  • Apa: Apa pura este esentiala pentru a extrage toate aromele si nutrientii din papadie si trandafir.
  • Miere (optional): Mierea adauga o nota de dulceata naturala si are proprietati antibacteriene, fiind o sursa buna de energie.
  • Lamaie (optional): Lamaia adauga un plus de prospetime si vitamina C, sustinand sistemul imunitar si oferind o aroma placuta ceaiului.

 

Mod de preparare:

Timp de preparare: 5 minute – Timp total: 15 minute

Incepe prin a aduce 500 ml de apa la punctul de fierbere. Apa este esentiala pentru infuzarea florilor de papadie si petalelor de trandafir, extragand aromele si nutrientii esentiali.

Dupa ce apa a ajuns la punctul de fierbere, adauga 1 lingura de flori de papadie si 1 lingura de petale de trandafir.

Papadia ofera proprietati detoxifiante, iar trandafirul adauga o aroma delicata si beneficii antiinflamatorii.

Lasa florile de papadie si petalele de trandafir sa infuzeze in apa fierbinte timp de 10 minute, pentru a permite aromelor sa se combine perfect.

Dupa 10 minute, strecoara ceaiul pentru a indeparta florile de papadie si petalele de trandafir.

Daca doresti, adauga 1 lingurita de miere pentru dulceata si/sau cateva felii de lamaie pentru un plus de prospetime si vitamina C. – optional

Reteta Ceai de Papadie si Trandafir

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 25 kcal
  • Proteine: 0.1 g
  • Grasimi: 0 g
  • Carbohidrati: 6 g
  • Zaharuri: 5 g (daca se adauga miere)
  • Fibre: 0 g

 

Alege flori de papadie si petale de trandafir proaspete sau uscate de calitate superioara pentru a obtine cea mai buna aroma si beneficiile nutritionale maxime.

Poti ajusta cantitatea de papadie si trandafir in functie de preferintele tale de aroma si intensitate.

In loc de miere, poti folosi sirop de agave sau zahar brun daca preferi alte tipuri de indulcitori.

Papadia este folosita in medicina traditionala de mii de ani pentru proprietatile sale detoxifiante si pentru capacitatea de a sprijini sanatatea ficatului.

Petalele de trandafir au fost utilizate in cosmetica si medicina de secole, datorita aromei lor delicate si beneficiilor pentru piele.

Mierea este unul dintre cei mai vechi indulcitori cunoscuti, fiind folosita de oameni de peste 8000 de ani pentru proprietatile sale nutritive si medicinale.

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.