Paste cu ficat
PrinteazaPaste cu ficat din: paste groase, ciuperci, spumant de foaie gras, unt, faina, lapte, parmeza, vin de Porto, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente:
- 18 conchiglioni (paste foarte groase, semi-rotunde, pentru umplut)
- 400 g ciuperci albe
- 200 g cremat-spumă de foie gras
- 50 g unt
- 30 g făină
- 300 ml lapte
- 75 g parmezan ras
- 150 ml vin de Porto
- 1 praf de nucşoară rasă
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă clocotită, cu sare, respectând timpul indicat pe ambalaj. Scurgeţi-le şi puneţi-le deoparte, spaţiat, pentru a nu se lipi unele de altele. Curăţaţi ciupercile, tocaţi-le şi rumeniţi-le 5 min, într-o tigaie, cu puţin unt. La sfârşit, săraţi şi piperaţi.
Topiţi 30 g de unt într-o cratiţă, adăugaţi făina, rumeniţi totul 1 min, amestecând, iar apoi turnaţi laptele puţin câte puţin, omogenizând în continuare, pentru a obţine un sos alb nu prea gros. Săraţi, piperaţi şi puneţi nucşoară.
Preîncălziţi cuptorul la 240 C (treap ta 8). Cu furculiţa, amestecaţi spuma de ficat cu ciupercile şi cu o lingură de Porto. Umpleţi pastele, aşezaţi-le într-o tavă unsă cu unt, acoperiţi-le cu sosul alb şi cu parmezan şi puneţi tava la cuptor, circa 15 min.
Puneţi vinul de Porto să scadă, la foc mare. Aşezaţi pastele pe farfuriile de servire, ornaţi stropind circular cu vinul de Porto şi serviţi.
Paste cu ficat
Poftă bună!