Paste cu ficat

Printeaza

Paste cu ficat din: paste groase, ciuperci, spumant de foaie gras, unt, faina, lapte, parmeza, vin de Porto, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:

  • 18 conchiglioni (paste foarte groase, semi-rotunde, pentru umplut)
  • 400 g ciu­perci albe
  • 200 g cremat-spumă de foie gras
  • 50 g unt
  • 30 g făină
  • 300 ml lapte
  • 75 g parmezan ras
  • 150 ml vin de Porto
  • 1 praf de nucşoară rasă
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Fierbeţi pastele în apă clocotită, cu sare, respectând timpul indicat pe ambalaj. Scurgeţi-le şi puneţi-le deoparte, spaţiat, pentru a nu se lipi unele de altele. Curăţaţi ciupercile, tocaţi-le şi rumeniţi-le 5 min, într-o tigaie, cu puţin unt. La sfârşit, săraţi şi piperaţi.

Topiţi 30 g de unt într-o cratiţă, adăugaţi făina, rumeniţi totul 1 min, amestecând, iar apoi turnaţi laptele puţin câte puţin, omogenizând în continuare, pentru a obţine un sos alb nu prea gros. Săraţi, piperaţi şi puneţi nucşoară.

Preîncălziţi cuptorul la 240 C (treap ta 8). Cu furculiţa, amestecaţi spuma de ficat cu ciupercile şi cu o lingură de Porto. Umpleţi pastele, aşezaţi-le într-o tavă unsă cu unt, acoperiţi-le cu sosul alb şi cu parmezan şi puneţi tava la cuptor, circa 15 min.

Puneţi vinul de Porto să scadă, la foc mare. Aşezaţi pastele pe farfuriile de servire, ornaţi stropind circular cu vinul de Porto şi serviţi.

Paste cu ficat

Paste cu ficat

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.