Paste cu vinete si carnaciori
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de paste cu vinete si carnaciori din: paste groase, carnaciori, vinete, ceapa, usturoi, pulpa de rosii, patrunjel, foaie de dafin, zahar, ulei de masline, sare si piper.
- 600 g paste groase
- 12 cârnăciori
- 2 vinete
- 4 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 1 conservă (400 g) de pulpă de roşii
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 foaie de dafin
- puţin zahăr
- 6 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi vinetele, ştergeţi le şi tăiaţi-le în bucăţele. Curăţaţi şi tăiaţi solzi ceapa şi usturoiul. încingeţi puţin ulei într-o tigaie antiadezivă adâncă, şi căliţi vinetele şi ceapa la foc moderat, circa 10 min, adăugând, din când în când, câte puţin ulei de măsline, pentru că vinetele îl absorb.
Adăugaţi apoi usturoiul şi dafinul, amestecând, iar apoi puneţi pulpa de roşii, cu suc cu tot. Lăsaţi compoziţia la înăbuşit, timp de 10 min, la foc moderat, apoi micşoraţi flacăra, săraţi, piperaţi, adăugaţi zahărul, un pahar de apă şi lăsaţi preparatul pe foc încă 40 min, acoperind tigaia.
Puneţi pătrunjel proaspăt tocat. Cu 15 min înainte de a fierbe vinetele, fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Puneţi cârnăciorii într-o tigaie antiadezivă, după ce i-aţi înţepat de câteva ori cu furculiţa, ca să nu plesnească în timp ce se prăjesc.
Scurgeţi pastele deasupra unui vas de servire pentru a-1 încălzi şi apoi aruncaţi apa. Răsturnaţi pastele şi vinetele în vas, amestecaţi cu grijă şi aşezaţi deasupra cârnăciorii tăiaţi în două. Serviţi imediat.
Paste cu vinete si carnaciori
Poftă bună!