Raci cu Orez si Legume

Printeaza

Raci cu Orez si Legume – sunt o combinatie delicioasa si nutritiva, perfecta pentru iubitorii de fructe de mare.

Acest preparat imbina prospetimea racilor cu savoarea orezului si a legumelor proaspete, oferind un echilibru perfect de arome si texturi.

Ideal pentru o cina sofisticata sau un pranz special, racii cu orez si legume sunt usor de preparat si cu siguranta vor impresiona pe oricine.

Ingrediente:

  • 500 g raci proaspeti sau congelati
  • 1 cana de orez basmati
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • 1 morcov mare, ras
  • 1 dovlecel mic, taiat cubulete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 litru supa de legume
  • 1 lingurita turmeric
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat pentru decor

 

Mod de Preparare

Daca folosesti raci congelati, lasa-i sa se decongeleze complet. Spala racii sub jet de apa rece si verifica daca sunt curati.

Pune racii intr-o oala mare cu apa clocotita si sare si fierbe-i timp de 5-7 minute, pana cand devin rosii aprinsi. Scurge-i si lasa-i deoparte.

Intr-o tigaie mare sau un wok, incinge uleiul de masline la foc mediu.

Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin translucide, aproximativ 5 minute.

Adauga ardeiul gras, morcovul ras si dovlecelul in tigaie. Caleste legumele timp de 5-7 minute, pana cand incep sa se inmoaie.

Adauga orezul in tigaie si amesteca bine cu legumele. Toarna supa de legume si adauga turmericul, sarea si piperul.

Lasa amestecul sa fiarba la foc mic, acoperit, timp de 15-20 de minute, sau pana cand orezul este gatit si a absorbit tot lichidul.

In ultimele 5 minute de gatit, adauga racii fierti peste orez si legume, amestecand usor pentru a-i incalzi si a combina aromele.

Transfera preparatul pe un platou mare si decoreaza cu patrunjel proaspat tocat.

Serveste racii cu orez si legume calzi, alaturi de o salata proaspata si felii de lamaie.

Reteta Raci cu Orez si Legume

Pentru cele mai bune rezultate, foloseste raci proaspeti, dar cei congelati sunt o alternativa buna. Asigura-te ca sunt decongelati complet inainte de gatire.

Orezul basmati este ideal pentru aceasta reteta datorita texturii sale usoare si parfumului delicat. Poti folosi si orez cu bob lung, daca preferi.

Foloseste supa de legume facuta in casa pentru un gust mai intens si mai natural. Poti inlocui cu supa de pui daca preferi.

Turmericul adauga o culoare frumoasa si o aroma subtila. Poti experimenta si cu alte condimente, cum ar fi sofranul sau chimenul.

Valori Nutritionale (per portie)

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Carbohidrati: 45 g
  • Grasimi: 8 g
  • Fibre: 5 g
  • Sodiu: 600 mg

 

Acest preparat rafinat aduce un strop de eleganta pe masa ta, combinand aromele delicate ale racilor cu gustul bogat al orezului si legumelor proaspete.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.