crusta, sunca, ceapa, branza gruyere, oua, smantana, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 crustă de tartă, preparată sau cumpărată din magazin 200g șuncă tăiată cubulețe 1 ceapă mare, tocată fin 200g brânză Gruyère, rasă 3 ouă mari 250ml smântână lichidă 1/2 linguriță nucșoară măcinată Sare și piper, după […]
Salata de limba cu ton
PrinteazaSalata de limba cu ton din: limba de vita, oua, ton, sare, piper, patrunjel, busuioc, ceapa si foaie de dafin.
Ingrediente:
- 1,5 kg limbă de vită
- 4 ouă
- 2-3 conserve de ton
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel şi de busuioc
- 1 ceapă
- 1 foaie dafin
Mod de preparare:
Salata de limba cu ton: Limba se pune la opărit şi se lasă pe foc până ce apa dă în clocot. Apoi se scoate şi se spală bine cu apă rece.
pune din nou la fiert în apă cu puţină sare, piper boabe, o ceapă şi o foaie de dafin.
După trei-patru ore, se scoate limba şi se lasă să se răcească. Se înlătură pieliţa şi se taie sub formă de cubuleţe.
Ouăle se fierb şi albuşurile se taie mărunt. Din gălbenuşuri, puţin ulei şi oţet, cu ajutorul mixerului, se obţine o maioneză consistentă.
Tonul se taie în bucăţi cât mai mici şi se amestecă bine cu maioneza, albuşurile tăiate şi limba, adăugându-se sare şi piper, după gust.
aşează compoziţia, după o omogenizare cât mai prefectă, pe un platou şi se serveşte rece, ornată cu frunze proaspete de pătrunjel şi de busuioc.
Pofta buna!
Mustarul – Istoria fascinanta, beneficii, contraindicatii si tipuri de mustar
Mustarul este un condiment popular, cunoscut și apreciat în întreaga lume. Istoria lui este lungă și fascinantă, iar dezvoltarea sa a fost influențată de numeroase culturi și civilizații. Origini și Istoria Mustarului: Mustarul este cunoscut oamenilor de mii de ani. Primele dovezi ale utilizării sale […]