Lasagna cu melci si crema de patrunjel
PrinteazaO reteta delicioasa de lasagna cu melci si crema de patrunjel din: foi de lasagna, melci in suc propriu, patrunjel, telina, morcov, praz, hasme, usturoi, unt, smantana, supa de pasare, sare si piper.
- 8 foi proaspete de lasagna
- 4 duzini de melci in suc propriu
- 1 fir mare de patrunjel
- 1 fir de telina
- 1 morcov
- 1 fir de praz
- 2 hasme
- 3 catei de usturoi
- 30 g unt
- 2 linguri smantana lichida
- 100 ml vin alb
- 1/2 cubulet de supa de pasare
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dizolvati cubuletul de supa in 100 ml de apa fiarta, amestecati totul si puneti compozitia deoparte. Curatati morcovul, tocati firul de telina, iar apoi curatati usturoiul si hasmele. Spalati prazul. taiati legumele in bucatele, dupa care tocati usturoiul si hasmele solzi.
Caliti toate legumele 5 minute, la foc mic, impreuna cu untul, intro tigaie adanca. Legumele trebuie sa se rumeneasca. Adaugati melcii scursi, vinul si supa de pasare.
Amestecati si lasati compozitia, la foc mic, să scadă la jumătate. Păstraţi câteva fire de pătrunjel pentru decorare, iar pe restul puneţi-I într-o cratiţă mare, cu apă fiartă şi sare, timp de 30 sec, după care scoateţi-1 şi treceţi-1 printr-un jet de apă foarte rece.
Stoarceţi-l şi mixaţi-l cu smântână lichidă. Scoateţi melcii din tigaie şi păstraţi-i la cald. Turnaţi sucul melcilor peste crema de pătrunjel. Săraţi, piperaţi şi puneţi compoziţia deoparte. Fierbeţi lasagna 4 min, în apa în care aţi fiert pătrunjelul.
Scurgeţi-o şi aşezaţi câte o foaie pe fiecare farfurie. Puneţi melcii pe foaie şi acoperiţi i cu crema de pătrunjel. Deasupra, puneţi o a doua foaie de lasagna şi decoraţi cu câteva frunze de pătrunjel. Serviţi cald.
Lasagna cu melci si crema de patrunjel
Poftă bună!