Supa de legume de primavara cu lamaie
PrinteazaO reteta simpla de supa de legume de primavara cu lamaie din: cartofi, ceapa, citronella, bulion de pui sau legume, macris, spanac, ceapa verde, ardei iute rosu, usturoi, zahar sau miere, sare si suc de lamaie.
- 125 g cartofi, tăiaţi cuburi
- 150 g ceapă tocată
- 2 fire de citronella, fără frunzele tari, tocate
- 1,2 litri bulion de pui sau legume
- 50 g măcriş, tăiat fideluţă
- 50 g spanac, tăiat fideluţă
- 50 g ceapă verde, tocată fin
- 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tocat
- 2 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 1-2 linguri zahăr sau miere
- sare
- 3-4 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Se pun la fiert cartofii, ceapa, citronella tocată şi bulionul într-o oală mare cu fundul gros. După ce a dat în clocot, se reduce flacăra şi se lasă să fiarbă încet 15-20 de minute până când cartofii sunt moi.
Se adaugă în oală măcrişul, spanacul, ceapa verde, ardeiul iute, zahărul sau mierea şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă timp de I minut. Se ia supa de pe foc şi se adaugă sucul de lămâie după gust. Se serveşte fierbinte sau rece, după preferinţă.
Dacă nu este sezonul măcrisului, puteţi folosi altă plantă aromată cum ar fi păpădie sau untişor.
Supa de legume de primavara cu lamaie
Poftă bună!