Lasagna cu varza creata si somon proaspat

Printeaza

O reteta delicioasa cu varza creata si somon proaspat din: lasagna, varza creata, somon, sofran, ceapa, patrunjel, marar, verdeturi, smantana, ulei de masline, parmezan, sare si piper macinat.

Ingrediente:Lasagna cu varza creata si somon proaspat

  • 1 pachet de lasagna (gata de fiert)
  • 1 var­ză, creaţă
  • 500 g somon proaspăt
  • 1 praf de şofran
  • 2 cepe
  • 2 fire de pătrunjel
  • 1 fir de mărar
  • 1 legătură de verdeţuri asortate
  • 500 ml smântână lichidă degresată
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Timp de 5 min, puneţi foile de varză în apă fiartă, cu sare, până se albesc. Scurgeţi-le şi zvântaţi-le. Inlăturaţi cotoarele şi tocaţi-le. Puneţi somonul 5 min în 1 l de apă ce clocoteşte uşor, împreună cu legătura de verdeţuri asortate, cu sare şi piper. Scurgeţi peştele, înlăturaţi oasele şi desfaceţi-1 în bucăţele. Amestecaţi 1 cu varza tocată.

Fierbeţi lasagna într-o cratiţă mare, cu apă clocotită şi sare, timp de 10 min. Puneţi foile de lasagna pe rând, ca să nu se lipească între ele. Scoateţi-le cu o spumieră şi scurgeţi-le.

Preîncălziţi cuptorul la 180’C (treap­ta 6). Intr-o tigaie, puneţi 2 linguri de ulei şi adăugaţi ceapa tocată solzi, călind-o uşor. Adăugaţi şofranul şi smântână şi fierbeţi totul, amestecând, până obţineţi o cremă omogenă. Săraţi şi piperaţi. Adăugaţi pătrunjelul şi mărarul tocate.

Ungeţi o tavă cu ulei. Puneţi un strat de sos cu smântână, apoi un strat de lasagna, apoi unul de somon cu varză. Deasupra, turnaţi puţin sos şi repetaţi operaţiunea până ce epuizaţi ingredientele. Presăraţi parmezan. Gratinaţi preparatul 15 min, la cuptor, şi serviţi foarte fierbinte.

Puteţi diversifica acest fel de mâncare, fie cu un alt tip de peşte (eglefin, morun), fie înlocuind varza cu spanac şi, pentru o schim­bare vizibilă, ornaţi totul cu cannelloni.

Lasagna cu varza creata si somon proaspat

Lasagna cu varza creata si somon proaspat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.