Supa de rosii cu paine
PrinteazaO reteta simpla de supa de rosii cu paine din: ulei de masline, ceapa, ardei iute rosu, usturoi, cimbru, rosii, bulion de legume, zahar, paine veche, zahar, otet balsamic, busuioc, sare si piper negru.
- 2 linguri ulei de măsline
- 150 g ceapă tocată
- 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tocat
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 lingură cimbru proaspăt, tocat
- 1 kg roşii, tăiate în sferturi
- 600 ml bulion de legume
- un praf de zahăr
- 125 g pâine veche de o zi, tăiată cubuleţe
- 2 linguri oţet balsamic
- 2 linguri busuioc proaspăt, tocat
- sare şi piper negru
ornare:
- frunze de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Se încălzeşte I lingură de ulei de măsline într-o oală, iar apoi se pun la călit, la flacără mică, ceapa, ardeiul iute, usturoiul şi cimbrul timp de 5 minute sau până când s-au înmuiat şi s-au rumenit.
Se adaugă roşiile, bulionul şi zahărul la celelalte legume din oală şi se lasă totul să dea în clocot. Se acoperă, se reduce flacăra şi se lasă să mai fiarbă 20 de minute.
între timp, se pun cuburile de pâine într-un vas mic, li se adaugă restul de ulei, oţetul balsamic şi 4 linguri de apă rece şi se lasă la înmuiat 10 minute.
Se pasează amestecul de roşii, pâinea şi busuiocul cu un mixer sau într-un blenden Se pune supa înapoi în oală, se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se reîncălzeşte uşor: Se pune în castroane, se ornează cu câteva frunze de busuioc şi se serveşte.
Supa de rosii cu paine
Poftă bună!