Salata din oua de prepelita
PrinteazaSalata din oua de prepelita
- 20 de oua de prepelita
- 6 castraveti murati
- 3 morcovi fierti
- 2 catei usturoi
- 1 cartof fiert
- maioneza din 5 oua de prepelita
- sare
- piper
- paprica iute
- 1 pahar iaurt
Mod de preparare:
Ouale se fierb in coaja si se curata castravetii, care se taie cubulete mici, morcovii se rad, usturoiul se piseaza, cartofii se fierb in coaja si se rad.
Toate, inclusiv ouale taiate cubulete, se amesteca cu maioneza preparata din 5 galbenusuri de oua (de prepelita), echivalent cu 1 galbenus al unui ou de gaina, se adauga iaurtul si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, paprica iute (daca doriti mai condimentat).
Se orneaza cu oua intregi taiate jumatati si verdeata.
Pofta buna!
Cred ca ouale de prepelita au mai putin colesterol si s-ar putea ca maioneza sa iasa mai slaba.