Supa iute de fasole in stil marocan
PrinteazaO reteta de supa iute de fasole in stil de marocan din: fasole cannellini, naut, ceapa, rosii, suc de lamaie, cumin, praf de curry, faina de orez, coriandru, sare su piper negru.
- 200 g fasole cannellini la conservă(fasole albă mare)
- 400 g năut, la conservă
- 150 g ceapă, tocată
- 150 g roşii, descojite şi tăiate cubuleţe
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 linguriţă cumin măcinat
- 1 linguriţă praf de curry
- 50 g tăiţei din faină de orez
- 2 linguri coriandru proaspăt, tocat
- sare şi piper negru
ornare:
- frunze de coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Se spală fasolea şi năutul şi se pun într-o oală mare împreună cu ceapa, roşiile, sucul de lămâie, chimenul şi şofranul. Se adaugă peste ele 1,7 litri de apă. Se lasă să dea în clocot, apoi se micşorează flacăra, se acoperă şi se fierbe 30 de minute.
Se pun în supă tăiţeii şi se mai lasă să fiarbă încă 5 minute. Apoi se adaugă coriandrul tocat şi pasta harissa, sare şi piper după gust. Se împarte supa în castroane încălzite, se ornează cu frunze de coriandru şi se serveşte.
Variantă: puteţi înlocui fasolea italiană cu fasole albă simplă. In loc de asta harissa se poate folosi sos Tabasco după gust.
Supa iute de fasole in stil marocan
Poftă bună!