Fantezie cu bezea si portocale
Printeaza
O reteta gustoasa de fantezie cu bezea din: ciocolata menaj, desert, lapte, bezea, smantana lichida, galbenusuri, zahar pudra si portocale confiate.
- 200 g ciocolată menaj
- 3 linguri de lapte
- 2 blaturi de bezea
- 25 cl smântână lichidă foarte rece
- 6 gălbenuşuri
- 120 g de zahăr pudră
- portocale confiate
Mod de preparare:
Topeşti ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi bezeaua în bucăţi mari. Baţi bine gălbenuşurile cu zahărul până obţii un amestec aproape alb.
Pui vasul cu amestecul de zahăr să fiarbă la bain-marie timp în care amesteci până vei obţine o cremă de consistenţa smântânii. Tragi de pe foc şi laşi să se odihnească înainte de a adăuga ciocolata topită. Amesteci bine apoi. Baţi smântână bine şi încorporezi în compoziţie. Torni toată compoziţia într-o formă tapetată cu hîrtie de copt, intercalând bucăţile de bezea.
Dai la congelator o oră, după care laşi la frigider până la momentul servirii cînd oferi invitaţilor felii decorate cu portocale confiate.
Pofta buna!