Budinca din dovlecei
Printeaza
O reteta delicioasa de budinca de dovlecei din: dovlecei, oua, faina, gris, pesmet, lapte, praf de copt, margarina si sare.
- 3 ouă
- 4 linguri cu făină
- 4 linguri cu griş
- 1 lingură cu pesmet
- 2 linguri cu lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură cu margarină
- sare
Mod de preparare:
Taie dovleceii cubuleţe şi opăreşte-i puţin în apă cu sare. Separat, amestecă ouăle bătute cu brânza dulce, făina, grişul, praful de copt, grişul, laptele, dovleceii scurşi bine, un praf de sare şi şunca tăiată fâşii.
Compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet. Coace la cuptor aproximativ 40 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte deasupra.
Serveşte cu sos de iaurt sau suc de roşii.
Pofta buna!