Chiftelute cu branza
Printeaza
O reteta delicioasa de chiftelute cu branza, carne de pui, ceapa, paine, patrunjel, marar, usturoi, unt, branza de vaci, branza de oaie, sare si ulei.
- 500 g carne tocată de pui
- 1 ceapă
- 2 felii de pâine
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 5 căţei de usturoi
- 100 g unt
- 100 g brânză de vaci
- 200 g brânză telemea rasă
- 50 g brânză de oaie rasă
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Frec untul spumă. Adaug brânzeturile şi mărarul tocat. Amestec energic, după care aşez pasta astfel obţinută la baza unei bucăţi de celofan. Rulez uşor şi las batonul la rece două ore.
Separat, amestec carnea cu ceapa tocată, usturoiul zdrobit, sare verdeaţa şi pâine înmuiată şi stoarsă.
Modelezi rapid chiftelutele şi în mijlocui fiecăreia pun câte un cubulet din batonul de branza. Le rumenesc apoi în ulei şi le servesc neapărat cu sos de iaurt.
Pofta buna!