Lasagna cu branză de capră şi spanac

Printeaza

O reteta delicioasa de lasagna cu branza de capra si spanac din: spanac, stafide, branza de capra, foi de lasagna, unt, faina, lapte, sare si piper.

Ingrediente:Lasagna cu branză de capră şi spanac

  • 1 kg spanac (frunze)
  • 50 g stafide aurii
  • 300 g branza de capra
  • 1 pachet foi de lasagna (gata de fiert)
  • 50 g unt
  • 20 g faina
  • 400 ml lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Decongelati usor spanacul si stoarceti-l bine, in maini. Tocati-l grosier cu cutitul. Preincalziti cuptorul la 180 C (treapta 6) si ungeti cu unt o tava pentru cuptor. Taiati branza de capra in felii foarte subtiri. Puneti stafidele in apa calduta, la inmuiat.

Pregatiti sosul bechamel: topiti untul, puneti faina, si amestecati repede, cu o spatula. Turnati laptele putin cate putin, bătând compoziţia cu telul, la foc mic, până obţineţi un sos neted şi omogen. Săraţi, piperaţi.

Aşezaţi un strat de lasagna în tavă, deasupra puneţi spanacul, turnaţi jumătate din sos, presăraţi stafidele, iar apoi săraţi şi piperaţi. Acoperiţi totul cu jumătate din feliile de brân­ză, iar apoi aşezaţi un nou strat de lasagna şi restul de brânză.

Stropiţi preparatul cu restul de sos, săraţi uşor, piperaţi şi puneţi lasagna la cuptor, pentru 25 min. Serviţi fierbinte.

Lasagna cu branză de capră şi spanac

Lasagna cu branză de capră şi spanac

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din lasagna asta, arata foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.