Lasagna cu branză de capră şi spanac
PrinteazaO reteta delicioasa de lasagna cu branza de capra si spanac din: spanac, stafide, branza de capra, foi de lasagna, unt, faina, lapte, sare si piper.
- 1 kg spanac (frunze)
- 50 g stafide aurii
- 300 g branza de capra
- 1 pachet foi de lasagna (gata de fiert)
- 50 g unt
- 20 g faina
- 400 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decongelati usor spanacul si stoarceti-l bine, in maini. Tocati-l grosier cu cutitul. Preincalziti cuptorul la 180 C (treapta 6) si ungeti cu unt o tava pentru cuptor. Taiati branza de capra in felii foarte subtiri. Puneti stafidele in apa calduta, la inmuiat.
Pregatiti sosul bechamel: topiti untul, puneti faina, si amestecati repede, cu o spatula. Turnati laptele putin cate putin, bătând compoziţia cu telul, la foc mic, până obţineţi un sos neted şi omogen. Săraţi, piperaţi.
Aşezaţi un strat de lasagna în tavă, deasupra puneţi spanacul, turnaţi jumătate din sos, presăraţi stafidele, iar apoi săraţi şi piperaţi. Acoperiţi totul cu jumătate din feliile de brânză, iar apoi aşezaţi un nou strat de lasagna şi restul de brânză.
Stropiţi preparatul cu restul de sos, săraţi uşor, piperaţi şi puneţi lasagna la cuptor, pentru 25 min. Serviţi fierbinte.
Lasagna cu branză de capră şi spanac
Poftă bună!
Vreau si eu din lasagna asta, arata foarte bine