Borș de Miel și Cartofi

Printeaza

Borș de Miel și Cartofi: o reteta perfectă pentru mesele de sărbătoare și nu numai. Gustul bogat și aromele autentice fac din acest borș un preparat iubit de toți cei care apreciază bucătăria românească.

Carnea de miel este bogată în proteine, vitaminele B și minerale esențiale cum ar fi fierul și zincul. Borșul, un ingredient esențial în multe rețete românești, este obținut din fermentarea tărâțelor de grâu și aduce un gust acru unic, plin de probiotice benefice pentru digestie.

Descoperă secretul unei rețete reușite de borș de miel cu cartofi, perfectă pentru a impresiona familia și prietenii.

  • Timp de preparare: 30 minute
  • Timp de gătire: 2 ore
  • Timp total: 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel (cu os)
  • 4 cartofi mari, tăiați cuburi
  • 2 morcovi, tăiați rondele
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 rădăcini de pătrunjel, tăiate cuburi
  • 1 țelină mică, tăiată cuburi
  • 1 ardei gras, tăiat cuburi
  • 200 g roșii cuburi (proaspete sau din conservă)
  • 200 ml borș
  • 1 legătură de leuștean proaspăt, tocat
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • Sare și piper după gust
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingură pastă de tomate

 

Mod de preparare

Spălați bine carnea de miel și tăiați-o în bucăți potrivite. Într-o oală mare, adăugați carnea de miel și acoperiți-o cu apă rece.

Aduceți la fierbere și îndepărtați spuma care se formează la suprafață. Fierbeți la foc mic timp de 1 oră, adăugând foile de dafin pentru aromă.

Între timp, curățați și tăiați toate legumele conform specificațiilor. Încălziți uleiul într-o tigaie mare și căliți ceapa, morcovii, rădăcinile de pătrunjel și țelina până devin moi și aromate, aproximativ 10 minute.

După ce carnea de miel a fiert timp de 1 oră, adăugați legumele călite în oală. Continuați să fierbeți la foc mic timp de 30 de minute, sau până când legumele sunt aproape fierte.

Adăugați cartofii și ardeiul gras în oală. Gătiți timp de 15-20 de minute, sau până când cartofii sunt moi.

Adăugați roșiile cuburi și pasta de tomate în borș. Amestecați bine și fierbeți pentru încă 10 minute, pentru a combina aromele.

Turnați borșul în oală și aduceți la fierbere. Lăsați să fiarbă ușor timp de 10 minute. Ajustați gustul cu sare și piper.

Opriți focul și adăugați leușteanul și pătrunjelul tocate. Amestecați bine și lăsați borșul să se odihnească timp de 10 minute înainte de servire.

Reteta Borș de Miel și Cartofi

Valori nutriționale

  • Calorii: 350 kcal/porție
  • Proteine: 25 g
  • Grăsimi: 15 g
  • Carbohidrați: 30 g
  • Fibre: 5 g

 

Borșul de miel și cartofi este o rețetă tradițională românească care aduce la masă gustul autentic și aromele bogate ale bucătăriei noastre.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.