Bulion delicios de peste
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de bulion delicios de peste din: oase si bacatele de peste alb, morcovi, telina, praz, frunza de dafin, patrunjel verde, vin alb sec si piper negru.
- 2 kg oase şi bucăţele de peşte alb
- 175 g morcovi, tocaţi
- 3 tije de ţelină, tocată
- 600 g praz, doar partea albă, tocat
- 1 frunză de dafin
- 3 fire de pătrunjel verde
- 500 ml vin alb sec
- 5 boabe de piper negru
Mod de preparare:
Se spală oasele de sânge, se taie şi se pun într-o oală mare de inox. Dacă bucăţile de peşte includ şi capul, atunci se vor îndepărta branhiile, apoi se va spăla. Se scoate orice porţiune de piele neagră, pentru că aceasta va colora bulionul. Se adaugă bucăţile în oală.
Se pun în oală morcovii, ţelina, prazul, frunza de dafin, vinul şi 2 litri de apă rece. Se pune la fiert, îndepărtând frecvent grăsimea şi spuma de la suprafaţă.
Imediat ce lichidul începe să fiarbă, se reduce flacăra, se adaugă boabele de piper; se acoperă parţial şi se lasă să fiarbă încet 30 de minute, îndepărtând spuma ocazional. Se strecoară şi se îndepărtează grăsimea la fel ca la bulionul de pui.
Pentru a obţine un bulion limpede, se lasă să se aşeze 1 oră, apoi se strecoară încă o dată. Bulionul se poate păstra la frigider 2 zile, sau la congelator până la 2 luni.
Bulion delicios de peste
Poftă bună!