Cartofi Harz
PrinteazaO reteta simpla de cartofi harz din: lebar, cartofi, untura, ceapa, oua, rosii, patrunjel, boia dulce si sare.
- 350 g lebăr
- 750 g cartofi
- 4 linguri untură
- 1 ceapă
- 6 ouă
- 4 roşii
- pătrunjel
- boia dulce şi sare, după gust
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă rece cu puţină sare, se curăţă dc coajă şi se terciuiesc până ce se obţine un piure cu aspect omogen. Cât este încă fierbinte, se amestecă bine cu lebărul, ceapa tăiată foarte fin, sarea şi boiaua.
Se aşează compoziţia într-o tigaie unsă cu untură şi se fac în ea şase adâncituri, în care se sparg ouăle. Se introduce în cuptorul bine încins şi, când albuşul s-a întărit, se pun deasupra roşiile tăiate felii. Se mai lasă puţin pe foc, se presară cu pătrunjel tocat şi se serveşte fierbinte.
Poftă bună!