Cannelloni cu branza Bruccio
PrinteazaO reteta simpla de Cannelloni cu bruccio din: foi de lasagna, buccio, suc de rosii, parmezan, menta, cimbrisor, ulei de masline, sare si piper.
- 12 foi de lasagna (gata de fiert)
- 500 g Bruccio (brânză corsicană)
- 500 ml suc de roşii
- 50 g parmezan
- 1 legătură de mentă proaspătă
- 4 fire de cimbrişor proaspăt
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 160 C (treapta 5-6). Spălaţi menta, zvântaţi o, îndepărtaţi cozile şi tocaţi frunzele. Puneţi-le într-un castron, adăugaţi brânza Bruccio, 2 linguri de ulei, săraţi, piperaţi şi amestecaţi totul cu furculiţa.
Puneţi lasagna 8-10 min într-o oală cu apă fiartă şi sare. Scurgeţi foile şi tăiaţi-le în două. Aşezaţi 2 linguri de umplutură cu Bruccio pe pătratele de lasagna şi rulaţi le pe fiecare în parte.
Aşezaţi-le într-o tavă. încălziţi sucul de roşii, amestecat cu un păhărel de apă şi cu uleiul de măsline rămas. Adăugaţi cimbrişorul mărunţit şi verificaţi asezonarea.
Acoperiţi cannelloni cu sosul, presăraţi parmezanul tăiat bucăţele şi coaceţi totul 20 min, în cuptor. Serviţi foarte fierbinte. Puteţi diversifica umplutura, înlocuind jumătate din brânza corsicană cu carne tocată.
Cannelloni cu branza Bruccio
Poftă bună!
N-am mai auzit de o branza bruccio