Salata bavareza
PrinteazaO reteta simpla de salata bavareza din: varza alba, ceapa, costita, ulei, otet, seminte de chimen, sare, piper, rosii si salata verde.
- 1 kg varză albă
- 100 g ceapă
- 150 g costiţă (bacon)
- 15 ml ulei
- 20 ml oţet
- seminţe de chimen
- sare
- piper
- roşii
- salată verde
Mod de preparare:
Varza spălată bine se taie julien şi se pune într-un vas cu apă sărată la fiert, timp de circa zece minute. Se scoate într-o sită şi se introduce sub jetul de apă rece câteva minute, după care se lasă să se scurgă bine.
Costiţa, tăiată feliuţe, se sotează până ce devine crocantă. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu varza, adăugându-se seminţele de chimen măcinate, piperul şi uleiul. Se aşează compoziţia bine omogenizată pe foi de salată verde şi se decorează cu felii de roşii.
Poftă bună!