Ravioli cu Ricotta si salvie

Printeaza

O reteta delicioasa de ravilo cu ricotta si salvie din: ricotta, oua, ulei de masline, salvie, nucsoara, sare, piper, parmezan, faina si oua.

Ingrediente:Ravioli cu Ricotta si salvie

pentru umplutură:

  • 400 g Ricotta
  • 2 ouă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 15 frunze de salvie proaspătă
  • 1 praf de nucşoară
  • sare
  • piper
  • 4 linguri parmezan ras

pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 4 ouă

 

Mod de preparare:

Pregătiţi aluatul: într-un castron, puneţi făina şi faceţi o adâncitură în mijloc, iar apoi spargeţi ouăle, săraţi-le şi bateţi-le cu furculiţa 2 min. încorporaţi puţină făină, ast­fel încât amestecul să devină consis­tent. Frământaţi aluatul cu mâna, 10 min, astfel încât să formaţi o sferă.

Acoperiţi-o şi lăsaţi aluatul astfel vreo 20 min. într-un castron, amestecaţi brânza scursă, salvia tocată mărunt, ouăle şi parmezanul. Săraţi, piperaţi, adău­gaţi puţină nucşoară şi amestecaţi totul cu o spatulă.

Impărţiţi aluatul în patru şi întindeţi bucăţile pe o planşetă presărată cu făină. Decupaţi rondele cu diametrul de 8-10 cm. Puneţi o lingură de um­plutura în centrul fiecărei rondele, umeziţi marginile cu o pensulă şi îndoiţi-o în formă de semilună.

Apă­saţi marginile pentru a lipi aluatul. Lăsaţi ravioli într-o cratiţă mare, cu apă clocotită cu sare, circa 8 min, până ce marginile sunt fierte al dente. Scurgeţi ravioli, răsturnaţi-i pe un platou şi stropiţi i cu puţin ulei. Serviţi imediat.

Decoraţi ravioli cu busuioc prăjit. Spălaţi şi zvântaţi 20 de frunze de busuioc. Puneţi-le câteva secunde într-o crăticioară cu ulei încins. Scurgeţi-le pe un şerveţel şi pudraţi-le cu sare.

Ravioli cu Ricotta si salvie

Ravioli cu Ricotta si salvie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.