Pastrav cu Salata de Fenicul si Portocale

Printeaza

Pastrav cu Salata de Fenicul si Portocale – Gusturi Rafinate si Sanatoase – Daca esti in cautarea unei retete delicioase si sanatoase, pastravul cu salata de fenicul si portocale este alegerea perfecta. Este o combinatie de peste proaspat si salata crocanta, imbunatatita cu aromele citrice ale portocalelor, te va cuceri de la prima degustare.

Reteta este ideala pentru o cina usoara, dar sofisticata, care va impresiona cu siguranta orice invitat.

  • Timp de pregatire: 20 minute
  • Timp de gatire: 20 minute
  • Timp total: 40 minute

Ingrediente:

Pentru pastrav:

  • 4 fileuri de pastrav
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Sucul de la o lamaie
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • O legatura de patrunjel, tocat marunt

Pentru salata de fenicul si portocale:

  • 2 bulbi de fenicul, feliati subtire
  • 2 portocale, curatate si taiate felii
  • 1 ceapa rosie mica, feliata subtire
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sucul de la o lamaie
  • Sare si piper dupa gust
  • O mana de frunze de menta, tocate marunt

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200°C. Aseaza fileurile de pastrav pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Stropeste fileurile cu ulei de masline si suc de lamaie. Presara usturoiul zdrobit, sare, piper si patrunjelul tocat pe deasupra.

Introdu tava in cuptor si coace timp de 15-20 de minute sau pana cand pastravul este fraged si se desface usor cu furculita.

Intr-un bol mare, combina feliile de fenicul, portocalele si ceapa rosie.

Intr-un bol mic, amesteca uleiul de masline cu sucul de lamaie, sare si piper.

Toarna dressing-ul peste salata si amesteca usor pentru a acoperi uniform ingredientele.

Presara frunzele de menta tocate pe deasupra.

Serveste fileurile de pastrav alaturi de salata de fenicul si portocale.

Adauga o felie de lamaie pe farfurie pentru un plus de prospetime.

Valori nutritionale (per portie):

  • Calorii: 350
  • Proteine: 30g
  • Grasimi: 18g
  • Carbohidrati: 15g
  • Fibre: 5g

Aceasta reteta de pastrav cu salata de fenicul si portocale este o combinatie perfecta de arome si texturi. Pastravul fraged si suculent, completat de salata crocanta si proaspata, creeaza un echilibru de gusturi care te va incanta.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.