Bame pireene
PrinteazaO reteta simpla de bame pireene din: bame, rosii, otet din vin, faina, zahar, ulei si sare.
- 1 kg bame
- 500 g roşii
- 1 ceaşcă oţet din vin
- 2 linguriţe faină
- 1 linguriţă zahăr
- 3 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
După ce li se rup codiţele (foarte tinere şi proaspete), bamele se opăresc în oţet din vin îndoit cu apă. După un sfert de oră, se scurg şi se spală în câteva jeturi cu apă rece.
Se pun la prăjit uşor în ulei încins cepele tăiate mărunt. Se presară puţină faină şi se stinge cu puţină apă. Se adaugă roşiile fară pieliţe şi seminţe, sarea şi zahărul, amestecându-se bine. In acest vas, în sos, se pun bamele şi se lasă la fiert, la foc mic, să nu se sfărâme. Se servesc reci.
Poftă bună!