Dovlecei in floare cu arpagic

Printeaza

O reteta de dovlecei in floare cu arpagic din: dovlecei, ulei, arpagic, marar si patrunjel.

Ingrediente:Dovlecei in floare cu arpagic

  • 1 kg dovlecei în floare
  • 2 linguri ulei
  • 100 g arpagic
  • 1 linguriţă mărar şi pătrunjel proaspăt, tocat fin

 

 

Mod de preparare:

Dovleceii, foarte tineri, se spală bine şi se pun la rumenit într-o cratiţă cu puţin ulei bine încins. Tot în ulei încins, separat, se prăjeşte arpagicul. Se stinge cu puţină apă şi se lasă la fiert până ce se înmoaie.

Se transferă în acelaşi vas cu dovleceii. Se adaugă puţină apă, verdeaţa şi se sărează după gust. Se adaugă (opţional) şi zeama unei lămâi mici sau într-o combinaţie cu zeama unei jumătăţi de portocală. Se lasă la cuptor, la foc potrivit, până ce zeama scade uşor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.