Scoici cu sos de rosii si coriandru

Printeaza

Scoici cu sos de rosii si coriandru – un preparat rafinat si savuros, perfect pentru iubitorii de fructe de mare. Aceasta reteta combina gustul proaspat al scoicilor cu aromele bogate ale sosului de rosii si prospetimea coriandrului.

Este un fel de mancare ideal pentru o cina speciala sau pentru a impresiona oaspetii cu o experienta culinara deosebita.

Ingrediente:

  • Scoici (1 kg) – proaspete, cu aroma lor caracteristica de mare, sunt ingredientul principal al retetei.
  • Rosii cuburi (400g) – baza pentru sos, ofera o aroma dulce-acrisoara.
  • Ceapa (1 bucata) – adauga un gust dulce si aromat.
  • Usturoi (4 catei) – pentru un plus de savoare si aroma intensa.
  • Ulei de masline (3 linguri) – pentru sotat ceapa si usturoiul.
  • Coriandru proaspat (1 legatura) – adauga prospetime si o aroma distincta.
  • Vin alb (150ml) – pentru a deglaza tigaia si a adauga complexitate sosului.
  • Sare (dupa gust) – pentru a intensifica aromele ingredientelor.
  • Piper negru (dupa gust) – pentru un strop de caldura.
  • Suc de lamaie (1 lingura) – adauga o nota de aciditate si prospetime.
  • Fulgi de chili (optional) – pentru un plus de picant.

 

Mod de preparare:

Curatati bine scoicile sub jet de apa rece, indepartand orice impuritati si verificand ca toate scoicile sa fie inchise. Scoicile deschise care nu se inchid la atingere trebuie aruncate.

Tocati ceapa si usturoiul marunt.

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare sau intr-un wok la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si sotati pana devin aurii si aromate, aproximativ 5 minute.

Adaugati rosiile cuburi in tigaie si amestecati bine. Lasati sosul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, amestecand ocazional.

Turnati vinul alb in tigaie, deglazand fundul acesteia, si lasati sa fiarba inca 5 minute pentru ca alcoolul sa se evapore.

Condimentati sosul cu sare, piper negru si fulgi de chili, daca folositi.

Adaugati scoicile in tigaie, acoperiti si lasati sa fiarba timp de 5-7 minute, pana cand toate scoicile se deschid. Aruncati orice scoica care ramane inchisa.

Stoarceti sucul de lamaie peste scoici si adaugati coriandrul proaspat tocat. Amestecati usor pentru a combina aromele.

Transferati scoicile si sosul intr-un bol mare sau pe un platou. Serviti imediat, alaturi de paine proaspata sau bagheta pentru a savura sosul delicios.

 

Reteta Scoici cu sos de rosii si coriandru

  • Timp de preparare: 15 minute
  • Timp de gatire: 20 minute
  • Timp total: 35 minute

Valori nutritionale (per portie de 250g):

  • Calorii: 220 kcal
  • Grasimi: 10g
  • Carbohidrati: 10g
  • Proteine: 20g
  • Fibre: 2g

 

Asigurati-va ca folositi scoici proaspete pentru cel mai bun gust si textura.

Daca doriti un sos mai gros, puteti adauga o lingura de pasta de rosii.

Scoicile proaspete, gatite intr-un sos bogat de rosii si vin alb, sunt completate perfect de aroma distincta a coriandrului proaspat.

Acest preparat este usor de realizat si rapid, fiind ideal pentru o cina sofisticata sau pentru a va rasfata cu un deliciu marin acasa.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.