Musaca de dovlecei cu carne de vita si parmezan

Printeaza

O retete delicioasa de musaca de dovlecei cu carne de vita si parmezan din: dovlecei, carne de vita, unt, rosii, oua, ceapa, patrunjel, sare, piper, faina, lapte, parmezan si oua.

Ingrediente:Musaca de dovlecei cu carne de vita si parmezan

  • 6 dovlecei
  • 1 kg carne de vită
  • 100 g unt
  • 1 kg roşii
  • 2 ouă
  • 3 cepe
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare şi piper, după gust

pentru sos:

  • 100 g unt
  • 50 g făină
  • 1  l lapte
  • 5 linguri cu parmezan ras
  • 2 ouă

Mod de preparare:

Dovleccii se curăţă, se spală, se taie în felii de grosime medie, pe lungime, se trec prin faină şi se pun la prăjit într-o tigaie cu unt încins. Carnea se trece prin maşina de tocat. Ceapa se taie mărunt şi se călcşte uşor în unt bine încins. Se adaugă carnea şi se lasă împreună la prăjit. Sc stinge cu puţină apă caldă şi se înăbuşă, până ce se pătrunde bine.

Se pun roşiile curăţate de coji şi seminţe, tăiate cubuleţe, şi se amestecă. După ce sunt gata, se lasă puţin la răcit şi se amestecă bine cu ouăle, piperându-se şi sărându-se după gust. Se adaugă pătrunjelul tocat foarte fin şi se omogenizează bine compoziţia. Se unge o tavă cu unt şi se aşează într-un prim strat dovleceii prăjiţi, apoi carnea, din nou dovleceii, carnea şi, ultimul strat, dovleceii.

Separat, într-o oală se pune laptele la fiert. Când clocoteşte, se completează cu faina rumenită într-o tigaie cu unt încins, amestecându-se cu telul, aproximativ cincisprezece-douăzeci de minute. Se adaugă parmezanul ras şi ouăle întregi şi se toarnă totul deasupra musacalei. Se introduce vasul în cuptor şi se mai lasă o jumătate de oră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.